Kajsa

Bor i ett nybyggt hus i Akkavare. Nybliven mamma till N. Tre hästar, en sheltietik och Tobbe! ❤

Valborgsmässoafton

första gången på typ sisådär 15år vi inte har ett shownummer i Abborrträsk. Känns lite konstigt.

Ialla fall så har vi idag lycktas röja undan mer grejs i huset och rivit upp lite golv och diverse. Vi har även kört med ett lass till Återvinningen! Det händer ialla fall någonting! ;)

Tack som FAN för hjälpen idag, Marie och Roberth! Ni är bäst!

Flitiga fam Möller/Renberg..Detta är en bild från i vintras på huset.

Jag har undanhållit en heel del info och tankar nu i några veckor. När vi varit i huset och fixat och grejat har vi båda fått känslor för huset, det som redan står på vår mark, så vi har helt enkelt bestämt oss för att kolla upp om det går att renovera och vad vi hamnar på för slutsumma med det.

Så idag har vi varit där och provat hissa huset i ett hörn, (det lutar lite lätt åt olika håll). Och hör och häpna det gick, så vi har hissat nästan hela ena kortsidan och pallat upp där.

Ikväll har jag även ritat på planlösningen och faktiskt kommit fram till ett superbra resultat. Nu ska bara snickaren få räkna på vad det kostar att renovera och fixa exakt som vi vill ha det. :) Och min kloka vän måste hänga med mig upp till Akkavare och ge förslag på förbättringar på planlösningen...

Vi har faktiskt annat jobb kvar som vi ska göra hur som helst, oavsett om vi ska riva eller renovera. Som exempel; ta ut vedspisarna, köksinredning både uppe och nere (alltså både kakel, skåpar och diskbänk), toalett och tvättfat. Dessutom så ska vi riva upp massor med golv på entreplanet för att se hur det ser ut under, med både golvåsar och husets grund. PUH! Imorgon blir det att åka dit direkt vi vaknat och börja fixa! :)

Dessa snickare..

.. håller aldrig planeringen.
Men vi har fullt upp ändå med städning i det befintliga huset. Idag har vi varit duktiga och fyllt ett rågat släpvagnslass med skrot som bara väntar på att köras till återvinningen.

Det enda som är lite tråkigt är att det har varit dit någon tidigare och kastat sönder fönsterna  så det ligger fullt med glas både på insidan och utsidan huset... Jag har hunnit plocka bort det mesta glaset på utsidan, det är så lätt att hundarna springer i det.

Är det någon som vill köpa blåsta (hela) glasfönster? Hör av er till mig, jag har typ ganska många att sälja?